Reklama

Jurek Sobieniak "Street Food. Głód ulicy"

Uliczne jedzenie jest szybkie i pyszne. Tak pyszne, że warto zrobić je w domu. Jurek Sobieniak podaje sprawdzone kulinarne patenty na street food z całego świata: burgery, hotdogi, langosze, piady, burritos - a także pomysłowe dodatki podkręcające smak najprostszych potraw.To jedzenie, które kochamy wszyscy, nawet jeśli nie chcemy się do tego przyznać.


Street food jest obecny w każdym zakątku świata i stanowi odzwierciedlenie smaków regionu, jego tradycji i historii. Został wymyślony dla ludzi pracy, którzy muszą coś łyknąć w pośpiechu - potrawy da się zjeść bez użycia sztućców, na ulicy. Szybkie, proste jedzenie nie było przeznaczone dla bogaczy, siedzących godzinami w restauracjach, dziś jednak zyskuje uznanie uznanie kulinarnego mainstreamu. Świadczy o tym choćby fakt, że dwa singapurskie bary z przekąskami otrzymały w 2016 roku gwiazdkę Michelina.

Przenieś się do Nowego Jorku, Bangkoku, Berlina i poczuj smak. Smak ulicy.

Reklama

Jerzy Sobieniak - kucharz, ekspert w dziedzinie doradztwa gastronomicznego, chodząca encyklopedia wiedzy o kulinarnej alchemii. Występuje w TVP2 w Pytaniu na śniadanie, jest gospodarzem programu Smacznie, zdrowo, kolorowo w Polsat Café. Swoją przygodę z kuchnią zaczął w wieku 10 lat od niebanalnej kanapki z kapustą kiszoną i to był mały początek wielkich pomysłów... Pasja eksperymentowania została mu do dziś.

Jerzy Sobieniak "Street Food. Głód ulicy", Wydawnictwo Pascal.

Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama