Jurek Sobieniak "Street Food. Głód ulicy"

Uliczne jedzenie jest szybkie i pyszne. Tak pyszne, że warto zrobić je w domu. Jurek Sobieniak podaje sprawdzone kulinarne patenty na street food z całego świata: burgery, hotdogi, langosze, piady, burritos - a także pomysłowe dodatki podkręcające smak najprostszych potraw.To jedzenie, które kochamy wszyscy, nawet jeśli nie chcemy się do tego przyznać.

Okładka książki "Street Food. Głód ulicy"
Okładka książki "Street Food. Głód ulicy"Styl.pl/materiały prasowe

Street food jest obecny w każdym zakątku świata i stanowi odzwierciedlenie smaków regionu, jego tradycji i historii. Został wymyślony dla ludzi pracy, którzy muszą coś łyknąć w pośpiechu - potrawy da się zjeść bez użycia sztućców, na ulicy. Szybkie, proste jedzenie nie było przeznaczone dla bogaczy, siedzących godzinami w restauracjach, dziś jednak zyskuje uznanie uznanie kulinarnego mainstreamu. Świadczy o tym choćby fakt, że dwa singapurskie bary z przekąskami otrzymały w 2016 roku gwiazdkę Michelina.

Przenieś się do Nowego Jorku, Bangkoku, Berlina i poczuj smak. Smak ulicy.

Jerzy Sobieniak - kucharz, ekspert w dziedzinie doradztwa gastronomicznego, chodząca encyklopedia wiedzy o kulinarnej alchemii. Występuje w TVP2 w Pytaniu na śniadanie, jest gospodarzem programu Smacznie, zdrowo, kolorowo w Polsat Café. Swoją przygodę z kuchnią zaczął w wieku 10 lat od niebanalnej kanapki z kapustą kiszoną i to był mały początek wielkich pomysłów... Pasja eksperymentowania została mu do dziś.

Jerzy Sobieniak "Street Food. Głód ulicy", Wydawnictwo Pascal.

Domowy kebabInteria Kulinaria
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas