Ewa Wachowicz: Cebula i jej (nie)zwykłe wykorzystanie w kuchni

Ewa Wachowicz poleca pieczoną cebulę. Można ją jeść samą lub z pieczywem
Ewa Wachowicz poleca pieczoną cebulę. Można ją jeść samą lub z pieczywemarchiwum prywatne

Cebula nietypowo. Co z niej zrobić?

Składniki

  • 1 kg cebuli czerwonej
  • 3 liście laurowe
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • 3 ząbki czosnku
  • korzeń chrzanu

za zalewę na 3 słoiki 1-litrowe

  • 1 litr wody
  • pół litra octu jabłkowego
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki soli

Składniki

  • 3 cebule czerwone
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 kieliszek białego wina wytrawnego
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • sól
  • pieprz

Prażona cebulka: Trudno znaleźć kogoś, kto jej nie uwielbia!

Składniki

  • kilka cebul
  • 1 łyżka mąki na cebulę
  • pół litra oleju na cebulę
  • sól
Prażona cebula według przepisu Ewy Wachowicz
Prażona cebula według przepisu Ewy Wachowiczarchiwum prywatne

Składniki

  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka goździków
  • kawałek imbiru
  • miód
Syrop z cebuli według przepisu Ewy Wachowicz
Syrop z cebuli według przepisu Ewy Wachowiczarchiwum prywatne
„Ewa gotuje”: Sałatka szwajcarskaPolsatPolsat
zdjęcie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?