Czy Karolina Gilon potrafi gotować?

Karolina Gilon to modelka i prowadząca popularne programy "Ninja Warrior Polska" oraz "Love Island: Wyspa Miłości". Na co dzień pasjonatka zdrowej, roślinnej kuchni, która swoją wiedzą i pasją dzieli się na Instagramowym koncie "Kuchnia Żilą". Tym razem widzowie POLSATU mogli zobaczyć ulubienicę publiczności w zupełnie nowej roli. Karolina Gilon skosztowała dań przygotowanych przez najlepiej gotujące rodziny w Polsce w programie "Family Food Fight. Pojedynek na smaki" i razem z jurorami zdecydowała, która z drużyn odpadła ze smacznej rywalizacji. Skąd wzięła się jej pasja do gotowania? O to zapytał Tomasz Fiłonik z POLSAT.pl, który był na planie programu.

Karolina Gilon na planie programu "Family Food Fight. Pojedynek na smaki". Co zrobiło na niej wrażenie?
Karolina Gilon na planie programu "Family Food Fight. Pojedynek na smaki". Co zrobiło na niej wrażenie?

Tomasz Fiłonik, POLSAT.pl: - "Love Island. Wyspa miłości", "Ninja Warrior Polska", a teraz "Family Food Fight. Pojedynek na smaki". Jakim doświadczeniem jest udział w tym programie?

Karolina Gilon:- Bardzo się cieszę, że zostałam zaproszona do tego programu, bo ja kocham gotować i jeść. Na ogół uwielbiam wszystko, co kręci się wokół kuchni. Żałuję, że jestem tylko gościem specjalnym, a nie jestem w tym show na całą edycję. Nie można mieć wszystkiego! (śmiech) Miło było pojawić się na planie, panuje tutaj niesamowita atmosfera. Fajnie było obserwować, jak rodziny walczą ze sobą o to, aby zrobić jak najlepsze danie.

Karolina Gilon regularnie trenuje, dlatego przykłada wagę do tego, co znajduje się na jej talerzu
Karolina Gilon regularnie trenuje, dlatego przykłada wagę do tego, co znajduje się na jej talerzuPolsat

Skąd wzięła się pani pasja do gotowania?

- Chyba wzięła się z pasji do jedzenia (śmiech). W moim domu dużo się gotowało, zawsze podglądałam moją mamę i babcię, chociaż mamy zupełnie odmienne gusta kulinarne. Ja jestem fanką kuchni azjatyckiej i ostrzejszych smaków. Polską kuchnię też uwielbiam i uważam, że to właśnie nasi rodzice i dziadkowie robią ją najlepiej. Gdy wyprowadziłam się z domu, wiedziałam, że muszę nauczyć się gotować. I tak od jednego dania do drugiego bardzo mi się to spodobało i zaczęłam próbować różnych rzeczy.

Ulubione wspomnienia związane z gotowaniem?

- Wspólne gotowanie z przyjaciółmi, rodziną, partnerem. Gotowanie zbliża i to jest świetny sposób na randkę albo na spędzenie czasu ze znajomymi.

Ulubiona kuchnia?

- Kuchnia azjatycka, bez wątpienia. Mocna, wyrazista... Lubię też zjeść obiad "po polsku", na przykład rybę z ziemniaczkami i mizerią.

W jaki sposób ewoluował pani smak od kuchni polskiej, którą najczęściej poznajemy w dzieciństwie jako pierwszą?

-To dzięki podróżom. One sprawiły, że chciałam gotować dania innych kuchni, odwzorowywać potrawy, których próbowałam podczas wyjazdów. Moja wyprawa na Bali sprawiła, że coraz częściej zaglądam do kuchni azjatyckiej. A gdy odwiedziłam Indie, to muszę przyznać, że tam było najlepsze jedzenie, jakie jadłam w życiu.

Czy teraz w trakcie czwartej edycji "Love Island. Wyspa Miłości" kuchnię hiszpańską ma pani opanowaną do perfekcji?

- Do perfekcji może nie, bo podczas pobytu w Hiszpanii bardziej oddaję się kosztowaniu niż gotowaniu (śmiech). Zawsze po powrocie do Polski szykuję dla znajomych hiszpańskie tapas.

"Ewa gotuje": Kasza gryczana kiszonaPolsat
Styl.pl
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas