Reklama

Reklama

Czy Karolina Gilon potrafi gotować?

Karolina Gilon to modelka i prowadząca popularne programy "Ninja Warrior Polska" oraz "Love Island: Wyspa Miłości". Na co dzień pasjonatka zdrowej, roślinnej kuchni, która swoją wiedzą i pasją dzieli się na Instagramowym koncie "Kuchnia Żilą". Tym razem widzowie POLSATU mogli zobaczyć ulubienicę publiczności w zupełnie nowej roli. Karolina Gilon skosztowała dań przygotowanych przez najlepiej gotujące rodziny w Polsce w programie "Family Food Fight. Pojedynek na smaki" i razem z jurorami zdecydowała, która z drużyn odpadła ze smacznej rywalizacji. Skąd wzięła się jej pasja do gotowania? O to zapytał Tomasz Fiłonik z POLSAT.pl, który był na planie programu.

Tomasz Fiłonik, POLSAT.pl: - "Love Island. Wyspa miłości", "Ninja Warrior Polska", a teraz "Family Food Fight. Pojedynek na smaki". Jakim doświadczeniem jest udział w tym programie?

Karolina Gilon:- Bardzo się cieszę, że zostałam zaproszona do tego programu, bo ja kocham gotować i jeść. Na ogół uwielbiam wszystko, co kręci się wokół kuchni. Żałuję, że jestem tylko gościem specjalnym, a nie jestem w tym show na całą edycję. Nie można mieć wszystkiego! (śmiech) Miło było pojawić się na planie, panuje tutaj niesamowita atmosfera. Fajnie było obserwować, jak rodziny walczą ze sobą o to, aby zrobić jak najlepsze danie.

Reklama

Skąd wzięła się pani pasja do gotowania?

- Chyba wzięła się z pasji do jedzenia (śmiech). W moim domu dużo się gotowało, zawsze podglądałam moją mamę i babcię, chociaż mamy zupełnie odmienne gusta kulinarne. Ja jestem fanką kuchni azjatyckiej i ostrzejszych smaków. Polską kuchnię też uwielbiam i uważam, że to właśnie nasi rodzice i dziadkowie robią ją najlepiej. Gdy wyprowadziłam się z domu, wiedziałam, że muszę nauczyć się gotować. I tak od jednego dania do drugiego bardzo mi się to spodobało i zaczęłam próbować różnych rzeczy.

Ulubione wspomnienia związane z gotowaniem?

- Wspólne gotowanie z przyjaciółmi, rodziną, partnerem. Gotowanie zbliża i to jest świetny sposób na randkę albo na spędzenie czasu ze znajomymi.

Ulubiona kuchnia?

- Kuchnia azjatycka, bez wątpienia. Mocna, wyrazista... Lubię też zjeść obiad "po polsku", na przykład rybę z ziemniaczkami i mizerią.

W jaki sposób ewoluował pani smak od kuchni polskiej, którą najczęściej poznajemy w dzieciństwie jako pierwszą?

-To dzięki podróżom. One sprawiły, że chciałam gotować dania innych kuchni, odwzorowywać potrawy, których próbowałam podczas wyjazdów. Moja wyprawa na Bali sprawiła, że coraz częściej zaglądam do kuchni azjatyckiej. A gdy odwiedziłam Indie, to muszę przyznać, że tam było najlepsze jedzenie, jakie jadłam w życiu.

Czy teraz w trakcie czwartej edycji "Love Island. Wyspa Miłości" kuchnię hiszpańską ma pani opanowaną do perfekcji?

- Do perfekcji może nie, bo podczas pobytu w Hiszpanii bardziej oddaję się kosztowaniu niż gotowaniu (śmiech). Zawsze po powrocie do Polski szykuję dla znajomych hiszpańskie tapas.

***
AUTOR: Tomasz Fiłonik, POLSAT.pl

Zobacz także:

Karolina Gilon: Jestem jaka jestem

Karolina Gilon potrafi podkreślić atuty. Zgrabna dziennikarka POLSATU wygląda jak bogini


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje