Keks królewski

Warto ułatwić sobie pracę przy pieczeniu świątecznych ciast. Kilka dni przed Wigilią możesz przygotować mieszankę przypraw i przechować ją w szczelnie zamkniętym słoiku.
Warto ułatwić sobie pracę przy pieczeniu świątecznych ciast. Kilka dni przed Wigilią możesz przygotować mieszankę przypraw i przechować ją w szczelnie zamkniętym słoiku. 123RF/PICSEL

Składniki

  • 380 g mieszanki posiekanych owoców kandyzowanych, np. rodzynek, żurawiny, daktyli, fig, moreli, skórki pomarańczowej i ananasów
  • 60 g masła
  • 45 g brązowego lub trzcinowego cukru
  • 150 ml spirytusu
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 jajka
  • 85 g mąki pszennej
  • 60 g mąki migdałowej
  • proszek do pieczenia
  • sól
Delikatny sernik z rodzynkami siostry Anastazji i SalomeiStyl.pl/materiały prasowe
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?