Jak gotować w szybkowarze?
Doskonały rosół w 30 minut. Miękki gulasz wołowy w 40 minut. To możliwe! Zobacz, co jeszcze potrafi szybkowar.
Bez straty smaku i co najważniejsze wartości odżywczych
A to za sprawą wysokiego ciśnienia, które się wytwarza w urządzeniu. Zapobiega ono utracie cennych właściwości przygotowywanej potrawy.
Użycie jest banalnie proste
Do szybkowaru po prostu wrzucasz artykuły spożywcze, następnie wlewasz wodę i zamykasz go. Podgrzewasz do uzyskania wysokiego ciśnienia i zmniejszasz ogień na średni. Gotujesz. Zdejmujesz garnek z kuchenki i wyrównujesz ciśnienie. Na samym końcu oczywiście otwierasz szybkowar i danie gotowe. Możesz cieszyć się jego smakiem.
Ważna rada
Pamiętaj, że produkty, które umieszczasz w szybkowarze powinny być całkowicie zanurzone w wodzie. W przeciwnym razie mogą nie zostać idealnie ugotowane. Dokładne zamknięcie urządzenia umożliwi ci zachowanie takiej samej temperatury przez cały przygotowywania potrawy.
Zobacz także: