Jak wybrać arbuza

​Sezon na nie trwa. Właśnie teraz, a nie latem, są najsoczystsze, najsłodsze i... najtańsze! A jak kupić te najlepsze?

Arbuzy z początkiem jesieni smakują najlepiej
Arbuzy z początkiem jesieni smakują najlepiej123RF/PICSEL

Przyjrzyj się ich skórze. Prążki powinny być równomierne, bez plam, o wyraź- nie zaznaczonych kolorach.

Arbuz nie powinien mieć wgnieceń ani uszkodzeń na powierzchni, skóra po naci- śnięciu nie może się uginać.

Jaśniejsza plama na spodniej stronie owocu musi być ciemnożółta - im kolor bardziej intensywny, tym owoc świeższy.

Ogonek musi być zielony i elastyczny, a nie suchy.

Małe sztuki rzadko są dojrzałe. Sięgaj po te wielkie!

Zobacz także:

Wygraj 20 000 złotych!INTERIA.PL
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas