Kolorowy mazurek z bakaliami

Zachwyci najmłodszych.

Kolorowy mazurek z bakaliami
Kolorowy mazurek z bakaliami123RF/PICSEL

Przygotowanie:

Puszkę włóż do garnka. Zalej wodą i gotuj na średnim ogniu około 4 godziny. Ostudź.

Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj cukier i pokrojone, schłodzone masło. Posiekaj nożem.

Dodaj żółtka, jogurt i szybko zagnieć. Uformuj kulę i zawiniętą w folię spożywczą włóż na około 30 minut do lodówki.

Wylep ciastem okrągłą formę do tarty i nakłuj je widelcem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. Piecz do momentu uzyskania złocistej barwy.

Wyłóż na ciasto ostudzoną masę i udekoruj ją jajeczkami i ulubionymi bakaliami. Pozostaw do całkowitego stężenia.

Zobacz także:

Rafał Królikowski o „Ludziach inteligentnych”Styl.pl
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas