Marmurkowe jajka faszerowane na zielono
Przepisy na potrawy kuchni staropolskiej w nowym, jeszcze smaczniejszym wydaniu.
Składniki
Sposób przygotowania:
1. Jajka ugotuj na twardo - 10 minut w wodzie z odrobiną soli i octu. Wyjmij i delikatnie potłucz skorupkę, np. łyżeczką. Jajka włóż do ciepłego, mocnego wywaru herbacianego, z gotowania szpinaku albo do ciepłej wody z dowolnym barwnikiem spożywczym. Trzymaj, aż jajka wystygną. Obierz je ze skorupek. Rozetnij na pół. Wyjmij żółtka.
2. Awokado rozkrój, wyjmij miąższ. Żółtka zmiksuj z awokado i chrzanem. Dopraw solą i sokiem cytrynowym. Zielony krem przełóż do papierowej tutki i wyciśnij do wydrążonych jajek. Posyp sezamem.
Zobacz także: