Dlaczego warto jeść paprykę?

Jedz je surowe, gotowane, duszone lub pieczone jako ajwar
Jedz je surowe, gotowane, duszone lub pieczone jako ajwar123RF/PICSEL

Marynowana na trawienie

Kiszona na odporność

Surowa na nerki

Papryczka chili wspomaga odchudzanie
Papryczka chili wspomaga odchudzanie123RF/PICSEL

Gotowana dla seniorów

Chili na odchudznie

W proszku łagodzi ból

Ajwar z papryki

Składniki

na ajwar

  • 1 kg czerwonej papryki (4 duże sztuki)
  • 400 g bakłażana (średnia sztuka)
  • 3-5 ząbków czosnku
  • papryczka chili
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1/2 płaskiej łyżeczki soli
  • płaska łyżeczka papryki słodkiej w proszku
  • pieprz
Karolina Malinowska. Na co zwraca uwagę?Lidia Ostólska Styl.pl
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?