Kminek, czosnek i chrzan wzmocnią po chorobie

I do tego polepszą smak potraw.

Dbaj o zdrowie
Dbaj o zdrowie123RF/PICSEL

Kminek. Dodawaj do zup wywar z jego nasion. Łyżeczkę ziarenek zalej szklanką wody i gotuj 10 minut. Odcedź i dodaj do zupy. Najbardziej pasuje do kapuśniaku, grochówki i fasolowej.

Czosnek. Codziennie zjedz jeden ząbek. Możesz go zmiażdżyć i rozsmarować na chlebie albo dodać do obiadu już po jego przygotowaniu. Uwaga! Czosnku się nie gotuje, bo traci wtedy lecznicze właściwości.

 Chrzan. Jedz 2 łyżeczki dziennie - dodawaj do zup, mięsa i kanapek. Zawarte w nim glukozynolany zmobilizują siły obronne organizmu i szybciej wyzdrowiejesz.

"Ameryka Express" fragment 8. odcinkamateriały prasowe
Rewia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas