Reklama

Kminek, czosnek i chrzan wzmocnią po chorobie

I do tego polepszą smak potraw.

Kminek. Dodawaj do zup wywar z jego nasion. Łyżeczkę ziarenek zalej szklanką wody i gotuj 10 minut. Odcedź i dodaj do zupy. Najbardziej pasuje do kapuśniaku, grochówki i fasolowej.

Czosnek. Codziennie zjedz jeden ząbek. Możesz go zmiażdżyć i rozsmarować na chlebie albo dodać do obiadu już po jego przygotowaniu. Uwaga! Czosnku się nie gotuje, bo traci wtedy lecznicze właściwości.

 Chrzan. Jedz 2 łyżeczki dziennie - dodawaj do zup, mięsa i kanapek. Zawarte w nim glukozynolany zmobilizują siły obronne organizmu i szybciej wyzdrowiejesz.

Reklama


Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy