Reklama

Lecznicza zielona herbata

Lekarze medycyny naturalnej coraz częściej zalecają picie zielonej herbaty.

Z badań naukowych wynika, że działa przeciwnowotworowo, przeciwcukrzycowo, kardioochronnie, przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo oraz likwiduje tkankę tłuszczową.

Sposób parzenia: temperatura wody powinna wahać się pomiędzy 60 a 90°C. W zależności od stopnia rozdrobnienia suszu, gatunku herbaty i twardości wody parzenie zielonej herbaty ma zróżnicowany czas.

Herbaty bardzo rozdrobnione parzy się króciutko, a te o dużych listkach - znacznie dłużej. Krótkie parzenie (ok. 3 minut) powoduje, że napar jest orzeźwiający i pobudzający. Wydłużenie czasu parzenia daje nam z kolei napar o działaniu relaksującym.

Reklama

Pijąc herbatę, nie tylko działamy leczniczo, ale jednocześnie gubimy zbędne kilogramy.

Zobacz także:


Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy