Marokańskie, hiszpańskie, czy włoskie?

article cover
123RF/PICSEL

Marokańskie, hiszpańskie, czy włoskie?

Odmiany o czerwonym miąższu: Moro, Sanguinello, Tarocco uważa się za wyjątkowo bogate w karoten i antocyjany, które wzmacniają naczynia krwionośne, działają antynowotworowo. Mają też sporo witaminy C.
Odmiany o czerwonym miąższu: Moro, Sanguinello, Tarocco uważa się za wyjątkowo bogate w karoten i antocyjany, które wzmacniają naczynia krwionośne, działają antynowotworowo. Mają też sporo witaminy C. 123RF/PICSEL
Inne odmiany (np. z Hiszpanii czy Maroka) też zawierają te składniki, ale sycylijskie mają ich rekordowo dużo.
Inne odmiany (np. z Hiszpanii czy Maroka) też zawierają te składniki, ale sycylijskie mają ich rekordowo dużo.123RF/PICSEL
Owoce dojrzewające u podnóża Etny na Sycylii są niezwykle soczyste i słodkie.
Owoce dojrzewające u podnóża Etny na Sycylii są niezwykle soczyste i słodkie. 123RF/PICSEL
Warto pamiętać, że więcej cennych substancji odżywczych dostarczymy organizmowi, jedząc owoce z cienką przezroczystą błonką oraz białą gorzkawą skórką.
Warto pamiętać, że więcej cennych substancji odżywczych dostarczymy organizmowi, jedząc owoce z cienką przezroczystą błonką oraz białą gorzkawą skórką.123RF/PICSEL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?