Reklama

Mleczna rewolucja

​Z wiekiem większość z nas traci zdolność trawienia laktozy i białka mleka krowiego. Czym możesz je zastąpić, gdy nie wyobrażasz sobie kawy lub porannych płatków śniadaniowych bez mleka? Sięgnij po roślinne. Jakie wybrać?

Sojowe 

Świetnie nadaje się do owsianki, wypieków, naleśników i koktajli. 

Migdałowe 

Najlepiej sprawdza się w wypiekach. Kawie nadaje lekko słony smak, ponieważ to ze sklepu jest solone. Jeśli zrobisz je sama, może smakować także z małą czarną. 

Kokosowe 

Jest doskonałe do dań orientalnych oraz kawy i owsianki. Zagęszczone zastąpi śmietanę. 

Ryżowe

Ma sporo cukru. Dobre są z nim płatki śniadaniowe i naleśniki.

Zobacz także: 


Styl.pl
Dowiedz się więcej na temat: Mleko
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy