Przyprawy, które przyspieszają odchudzanie

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
article cover
123RF/PICSEL

Przyprawy, które przyspieszają odchudzanie

Kminek Może zapobiegać zapaleniu płuc. Poza tym zwiększa wydzielanie żółci i soków żołądkowych. Pasuje do dań z kapusty, do mięs oraz do ryb. Olej kminkowy przynosi ulgę niemowlakom, których dręczy kolka. U dorosłych poprawia perystaltykę jelit.
Kminek Może zapobiegać zapaleniu płuc. Poza tym zwiększa wydzielanie żółci i soków żołądkowych. Pasuje do dań z kapusty, do mięs oraz do ryb. Olej kminkowy przynosi ulgę niemowlakom, których dręczy kolka. U dorosłych poprawia perystaltykę jelit. 123RF/PICSEL
Majeranek Idealnie zastępuje sól. Przyspiesza przemianę materii, zapobiega wzdęciom. Używa się go do wszelkich dań mięsnych i do roślin strączkowych.
Majeranek Idealnie zastępuje sól. Przyspiesza przemianę materii, zapobiega wzdęciom. Używa się go do wszelkich dań mięsnych i do roślin strączkowych. 123RF/PICSEL
Bazylia Wspomaga trawienie tłuszczu i białek. Nadaje się szczególnie do sałatek. Uprawiana jest niemal na całym świecie. Występuje w 150 odmianach. To prowansalskie zioło poprawia trawienie i pracę jelit. Jest doskonałym antidotum na wzdęcia.
Bazylia Wspomaga trawienie tłuszczu i białek. Nadaje się szczególnie do sałatek. Uprawiana jest niemal na całym świecie. Występuje w 150 odmianach. To prowansalskie zioło poprawia trawienie i pracę jelit. Jest doskonałym antidotum na wzdęcia. 123RF/PICSEL
Kolendra Chroni przed chorobami nowotworowymi. Działa moczopędnie i polepsza trawienie. Stosuje się ją głównie do potraw kuchni orientalnej. Można dodawać do zup, sałatek, sosów.
Kolendra Chroni przed chorobami nowotworowymi. Działa moczopędnie i polepsza trawienie. Stosuje się ją głównie do potraw kuchni orientalnej. Można dodawać do zup, sałatek, sosów. 123RF/PICSEL
Tymianek Wspomaga trawienie tłustych potraw. Doskonały też do drobiu i warzyw. Już w starożytności odkryto właściwości tej rośliny. Napary z tymianku poprawiały wydolność układu moczowego. Dlatego dwie szklanki dziennie są zalecane. Napój eliminuje z organizmu szkodliwe toksyny.
Tymianek Wspomaga trawienie tłustych potraw. Doskonały też do drobiu i warzyw. Już w starożytności odkryto właściwości tej rośliny. Napary z tymianku poprawiały wydolność układu moczowego. Dlatego dwie szklanki dziennie są zalecane. Napój eliminuje z organizmu szkodliwe toksyny. 123RF/PICSEL
Chilli Poprawia trawienie. Pasuje do drobiu i warzyw. Papryczki chilli pobudzają przemianę materii. Oczyszczone z ziarenek są mniej pikantne.
Chilli Poprawia trawienie. Pasuje do drobiu i warzyw. Papryczki chilli pobudzają przemianę materii. Oczyszczone z ziarenek są mniej pikantne. 123RF/PICSEL
Imbir To znakomity dodatek do potraw oraz bardzo skuteczne lekarstwo na przeziębienia. Poza tym przyspiesza przemianę materii. Warto dodawać go do mięs, ryb, zup i warzyw. Jeżeli robimy koktajle z warzyw, to warto dorzucić plasterki imbiru. W ciągu dnia zamiast kawy pijmy herbatę z imbirem.
Imbir To znakomity dodatek do potraw oraz bardzo skuteczne lekarstwo na przeziębienia. Poza tym przyspiesza przemianę materii. Warto dodawać go do mięs, ryb, zup i warzyw. Jeżeli robimy koktajle z warzyw, to warto dorzucić plasterki imbiru. W ciągu dnia zamiast kawy pijmy herbatę z imbirem.123RF/PICSEL
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na