Składniki, za które kochamy czekoladę

article cover
123RF/PICSEL

Składniki, za które kochamy czekoladę

Magnez Czekolada to przede wszystkim źródło magnezu, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jest odpowiedzialny za łagodzenie stresu, wzmacnia mięśnie i kości i stabilizuje funkcje układu nerwowego.
Magnez Czekolada to przede wszystkim źródło magnezu, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jest odpowiedzialny za łagodzenie stresu, wzmacnia mięśnie i kości i stabilizuje funkcje układu nerwowego. 123RF/PICSEL
Teobromina Pobudza lepiej niż kilka filiżanek kawy, to fakt! Teobromina zwiększa tętno i zmniejsza uczucie zmęczenia, a co więcej, działa dłużej niż kofeina.
Teobromina Pobudza lepiej niż kilka filiżanek kawy, to fakt! Teobromina zwiększa tętno i zmniejsza uczucie zmęczenia, a co więcej, działa dłużej niż kofeina. 123RF/PICSEL
Fetyloetyloamina Ta substancja chemiczna odpowiedzialna jest za… odczuwanie przyjemności. Gdy zjadamy ją wraz z czekoladą, w organizmie zachodzi podobna reakcja chemiczna, jak w stanie zakochania. Fenyloetyloamina uwolni wasze endorfiny!
Fetyloetyloamina Ta substancja chemiczna odpowiedzialna jest za… odczuwanie przyjemności. Gdy zjadamy ją wraz z czekoladą, w organizmie zachodzi podobna reakcja chemiczna, jak w stanie zakochania. Fenyloetyloamina uwolni wasze endorfiny! 123RF/PICSEL
Polifenole Wpływają pozytywnie na nasz nastrój, wykazują silne działania antyoksydacyjne oraz wspomagają pracę układu sercowo-naczyniowego. Ten składnik będzie również korzystnie oddziaływał na osoby zmagające się z wysokim poziomem cholesterolu.
Polifenole Wpływają pozytywnie na nasz nastrój, wykazują silne działania antyoksydacyjne oraz wspomagają pracę układu sercowo-naczyniowego. Ten składnik będzie również korzystnie oddziaływał na osoby zmagające się z wysokim poziomem cholesterolu. 123RF/PICSEL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?