Słodkości na ból gardła i wzmocnienie

article cover
123RF/PICSEL

Słodkości na ból gardła i wzmocnienie

Na kaszel, katar Ten syrop i działa mukolityczne - rozrzedza wydzielinę, ułatwiając odkrztuszanie, i pomaga walczyć z bakteriami. Kilkanaście goździków utłucz w moździerzu, wymieszaj z lekko ogrzanym miodem, odstaw na noc. Przyjmuj dwie łyżeczki dziennie do godz. 17 przy mokrym kaszlu i gęstym katarze. Źródło: Świat i ludzie
Na kaszel, katar Ten syrop i działa mukolityczne - rozrzedza wydzielinę, ułatwiając odkrztuszanie, i pomaga walczyć z bakteriami. Kilkanaście goździków utłucz w moździerzu, wymieszaj z lekko ogrzanym miodem, odstaw na noc. Przyjmuj dwie łyżeczki dziennie do godz. 17 przy mokrym kaszlu i gęstym katarze. Źródło: Świat i ludzie
Na pierwsze objawy - sprawdzony i szybki przepis na syrop wspomagający odporność organizmu w walce z wirusami oraz bakteriami. Zażywaj, gdy tylko poczujesz drapanie w gardle lub profilaktycznie, gdy wszyscy wokół są przeziębieni. Do pięciu łyżek płynnego miodu dodaj sok z dwóch cytryn i dwa rozgniecione ząbki czosnku, wymieszaj. Przyjmuj trzy razy dziennie po łyżce przed posiłkiem.
Na pierwsze objawy - sprawdzony i szybki przepis na syrop wspomagający odporność organizmu w walce z wirusami oraz bakteriami. Zażywaj, gdy tylko poczujesz drapanie w gardle lub profilaktycznie, gdy wszyscy wokół są przeziębieni. Do pięciu łyżek płynnego miodu dodaj sok z dwóch cytryn i dwa rozgniecione ząbki czosnku, wymieszaj. Przyjmuj trzy razy dziennie po łyżce przed posiłkiem.123RF/PICSEL
Ból gardła, kaszel złagodzi syrop z tymianku i miodu (lub cukru). Słoiczek o pojemności 250 ml wypełnij świeżymi liśćmi tymianku, zalej 200 ml wrzącej wody (gdy robisz syrop z cukru, dodaj 100 g do gorącego naparu). Zakręć lekko, odstaw do ostygnięcia, po czym przecedź, połącz napar z miodem (około pięć łyżek). Odstaw na 48 godz. Syrop przyjmuj kilka razy dziennie po łyżce.
Ból gardła, kaszel złagodzi syrop z tymianku i miodu (lub cukru). Słoiczek o pojemności 250 ml wypełnij świeżymi liśćmi tymianku, zalej 200 ml wrzącej wody (gdy robisz syrop z cukru, dodaj 100 g do gorącego naparu). Zakręć lekko, odstaw do ostygnięcia, po czym przecedź, połącz napar z miodem (około pięć łyżek). Odstaw na 48 godz. Syrop przyjmuj kilka razy dziennie po łyżce. 123RF/PICSEL
Przygotujesz je z tego, co masz w kuchni. Ich skuteczność dorównuje specyfikom kupowanym, a są od nich znacznie tańsze i pozbawione sztucznych barwników i konserwantów. Ale trzeba je przechowywać w chłodzie i tylko kilkanaście dni. ​Wzmacniający syrop przygotujesz z mniszka lekarskiego, soku z cytryny i cukru. Trzy łyżki suszonych kwiatów mniszka zalej dwiema szklankami wody, dodaj dwie cytryny pokrojone na ćwiartki. Gotuj na wolnym ogniu 20-30 min. Po ostygnięciu przecedź, dodaj dwie szklanki cukru, gotuj na wolnym ogniu mieszając. Syrop stosuj na wzmocnienie kilka razy dziennie w trakcie i po infekcji.
Przygotujesz je z tego, co masz w kuchni. Ich skuteczność dorównuje specyfikom kupowanym, a są od nich znacznie tańsze i pozbawione sztucznych barwników i konserwantów. Ale trzeba je przechowywać w chłodzie i tylko kilkanaście dni. ​Wzmacniający syrop przygotujesz z mniszka lekarskiego, soku z cytryny i cukru. Trzy łyżki suszonych kwiatów mniszka zalej dwiema szklankami wody, dodaj dwie cytryny pokrojone na ćwiartki. Gotuj na wolnym ogniu 20-30 min. Po ostygnięciu przecedź, dodaj dwie szklanki cukru, gotuj na wolnym ogniu mieszając. Syrop stosuj na wzmocnienie kilka razy dziennie w trakcie i po infekcji.123RF/PICSEL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?