Reklama

Syrop z czarnego bzu w początkach grypy

​Owoce czarnego bzu działają przeciwzapalnie i antywirusowo.

Sok z tych owoców redukuje objawy grypy i skraca czas trwania choroby. Ważne jest jednak, żeby pierwsze dawki zażyć na początku choroby. 

Jak przyrządzić sok? 

Na sok wybierz tylko czarne owoce (czerwone i zielone odrzuć). Owoce dokładnie umyj i do kilograma dodaj szklankę cukru. Całość zmiksuj. Przelej do słoiczków i pasteryzuj przez 15 minut, rozpoczynając proces od zimnej wody. 

Gdy zaczyna cię drapać w gardle lub czujesz, że łapie Cię grypa, pij łyżkę syropu co 2 godziny. To zahamuje rozwój infekcji.  

Zobacz także:

Reklama
Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy