Triki na wilczy głód
Siedząc teraz w domach jemy więcej niż potrzebuje nasz organizm. Odpowiednie zioła i przyprawy pomogą walczyć z niepohamowanymi atakami głodu i zmniejszą apetyt na słodycze.
Napar z owoców jałowca
Łyżeczkę suszu zalej szklanką gorącej wody. Przykryj ją spodeczkiem i odstaw na 15 minut.
Przecedź i pij po pół szklanki naparu dwa razy dziennie 20 minut po posiłku przez trzy tygodnie.
Kurację możesz powtarzać, jednak nie częściej niż raz na dwa miesiące.
W poskromieniu nadmiernego apetytu pomogą również napary z innych ziół, m.in. cykorii podróżnik, ziela rutwicy, liści melisy, kwiatu kocanki.
Pasta z nasion kozieradki
Opakowanie suszonych ziarenek (ok. 60 g) zmiel w młynku do kawy. Przełóż do słoiczka, zamknij i przechowuj w ciemnej szafce do czterech tygodni.
Łyżeczkę proszku zmieszaj z dwoma łyżkami przegotowanej chłodnej wody i zażywaj trzy razy dziennie 15 minut po posiłku przez trzy tygodnie. Wykorzystaj do wyczerpania zapasu proszku.
Napój z drożdży
1/4 łyżeczki drożdży rozpuść w połowie szklanki gorącego mleka lub wody. Pij codziennie.
Drożdże zawierają spore ilości chromu, który zmniejsza apetyt na słodkości.
Zobacz także: