Reklama

Trzy kroki do zdrowia

Oto warzywa pomagające obniżyć ciśnienie. Ale na tym ich zalety i właściwości nie kończą się. Regularne picie soków z tych warzyw poprawia koloryt cery i pomaga usunąć toksyny z organizmu.

Sok z buraków 

Umyj i obierz dwa średniej wielkości buraki. Pokrój w plastry i wyciśnij sok, np. w sokowirówce, wyciskarce do soków. Pij dwa razy dziennie po pół szklanki. Możesz go doprawić do smaku sokiem z cytryny czy jabłka lub, jeśli wolisz, solą, pieprzem albo ulubionymi ziołami. 

Seler naciowy albo korzeniowy 

Naciowy jedz w postaci przekąski (2-3 łodygi dziennie), a korzeń (jeśli jest duży, to połowę) zetrzyj na tarce, dodaj odrobinę soku z cytryny i zjedz jako surówkę do obiadu - co najmniej dwa razy w tygodniu. 

Reklama

Rzodkiewka

Warto schrupać codziennie 5 rzodkiewek jako przekąskę albo zjeść je w sałatce. Możesz też z pęczka rzodkiewek wycisnąć sok (np. w sokowirówce), dodając do niego jabłko lub 2 łodygi selera naciowego. Pij po 3/4 szklanki dwa razy dziennie.

Zobacz także: 


Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy