Trzy niekorzystne połączenia produktów

Nigdy ich ze sobą nie łącz. Stracisz cenne składniki odżywcze.

Pomidor i ogórek? To nie jest najlepsze połączenie
Pomidor i ogórek? To nie jest najlepsze połączenie123RF/PICSEL

Ogórek z pomidorem 

Ogórek zawiera askorbinazę, enzym, który utlenia witaminę C i pozbawia jej pomidory. Jeśli chcesz łączyć te warzywa, skrapiaj ogórka sokiem z cytryny.

Ryba z brokułem 

Brokuły zawierają substancje, które ograniczają wchłanianie jodu z ryb. Takie połączenie przyczynia się do niedoboru jodu w organizmie.

Miód i gorąca herbata 

Gorąca herbata niszczy cenne właściwości miodu - przestaje być skutecznym antybiotykiem i lekiem przeciwzapalnym.

Zobacz także:

Rewia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas