Reklama

Zielone, żółte czy czerwone?

Jedno jabłko dziennie trzyma nas z daleka od lekarza.

Jabłka zawierają witaminę C, beta-karoten, żelazo, potas, oraz pektyny i kwas jabłkowy. Dowiedziono, że różne składniki zawarte w jabłkach powodują niższe stężenie cholesterolu we krwi, a także zmniejszenie ryzyka choroby niedokrwiennej serca, udaru, raka prostaty, cukrzycy typu 2 i astmy. 

Jakie jabłko wybrać?

Zielone - wzmacniają kości i zęby. Pomagają też dbać o dobry wzrok i mają działanie antyrakowe.

Żółte - polecane są w profilaktyce chorób serca, oczu. Wspomagają pracę układu odpornościowego.

Reklama

Czerwone - rekomenduje się dla poprawy pracy serca, utrzymania dobrej pamięci. Jabłka w tym kolorze chronią też przed infekcjami układu moczowego.

Rewia 1/2012

Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy