Przygotowanie:
Polędwicę opłukać, wytrzeć do sucha. Mięso pokroić w cienkie kawałki. Cebule obrać, drobno posiekać. Pieczarki oczyścić papierowym ręcznikiem, pokroić w plasterki. Ogórki korniszony pokroić w plasterki.
Na patelni rozgrzać masło. Porcjami kłaść kawałki mięsa i, mieszając, smażyć na rumiano. Pod koniec smażenia przyprawić solą i pieprzem. Mięso zdjąć z patelni, przełożyć na talerz.
Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę i pieczarki. Oprószyć mąką, krótko zasmażyć. Zalać bulionem, zagotować. Dodać śmietanę oraz musztardę. Na patelnię ponownie włożyć mięso. Dołożyć korniszony. Chwilę podgrzewać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Przed podaniem udekorować natką pietruszki.