Czekoladowo – pomarańczowe tarty na ciepło

Czekoladowo – pomarańczowe tarty na ciepło
Czekoladowo – pomarańczowe tarty na ciepło Styl.pl/materiały prasowe

Składniki

na ciasto czekoladowe

  • 125 ml (½ szklanki) masła o temperaturze pokojowej
  • 65 g (½ szklanki) cukru pudru, przesianego
  • 3 duże żółtka
  • 115 g (1 szklanka) mąki
  • 65 ml (¼ szklanki) kakao w proszku
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • ½ łyżeczki soli

na nadzienie

  • 1 białko z dużego jaja, roztrzepane
  • 3 duże jajka, oddzielone żółtka od białek
  • 115 g (½ szklanki) cukru (będzie używany w kilku porcjach)
  • 2 łyżeczki drobno startej skórki pomarańczowej
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 65 ml (¼ szklanki) kakao w proszku, przesianego
  • 85 g ciemnej czekolady – roztopionej, ciepłej
  • 2 łyżki likieru pomarańczowego
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?