Reklama

Egzotyczna potrawka

Składniki

  • 40 dag wątróbki
  • marchewka
  • 4 łyżki masła
  • 4 łyżki wina
  • 20 dag kurek
  • olej
  • sól i pieprz
  • natka pietruszki
  • 3 cebule
  • szklanka bulionu
  • olej
  • mąka

W garnku rozpuść masło i zrumień na nim pokrojone w kostkę cebule. Dodaj pokrojoną marchewkę i kurki. Wlej gorący bulion oraz wino. Gotuj, aż warzywo będą miękkie. Wątróbkę pokrój, oprósz mąką i usmaż na rozgrzanym oleju. Przełóż do garnka z cebulą. Dopraw solą i pieprzem.

Najgorszy rodzaj tłuszczu. Tych produktów bezwzględnie unikaj!


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy