Grecki przysmak: Bombe Metaxa

Bombe Metaxa
Bombe MetaxaEarl Cartermateriały prasowe

Składniki

na Bombe

  • 100 g cukru pudru
  • 2 białka małych jajek (łącznie 50 g)
  • 1 łyżeczka pokruszonych liofilizowanych malin
  • 2 łyżeczki pokruszonych paluszków piżmowych
  • 2 ½ łyżki metaxy

na lody czekoladowe

  • 150 ml śmietanki 45% (bez substancji zagęszczających)
  • 350 ml pełnotłustego mleka
  • 150 g żółtek (7–8 jajek)
  • 150 g cukru pudru
  • 400 g pokruszonej gorzkiej czekolady o zawartości kakao 70%
10
George Calombaris, "Kuchnia grecka"
George Calombaris, "Kuchnia grecka"materiały prasowe
Jak zrobić lody jagodowe?Interia KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?