Reklama

Reklama

Muffinki malinowe

Ten deser zawsze się udaje.

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, sodą i szczyptą soli, wymieszać z pozostałymi suchymi składnikami. Jajka starannie rozkłócić, dodać do mleka, wymieszać z olejem. Czekoladę posiekać, dorzucić do suchych składników. Mokre składniki połączyć z suchymi - nie trzeba dokładnie mieszać, mogą pozostać grudki mąki. 

Dosypać maliny, jeszcze raz przemieszać. Ciasto przełożyć do form do muffinek wyłożonych papilotkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C na ok. 20 min (sprawdzić patyczkiem).  

Składniki dla: 12

Składniki

  • 2 szklanki mąki tortowej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 szklanka malin (mogą być mrożone)
  • 1 szklanka mleka
  • 3,2 proc.
  • 5 dag białej czekolady
  • 2 jajka
  • 1 i 1/2 łyżki cukru waniliowego
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 płaskiej łyżeczki sody
  • oczyszczonej
  • sól

Zobacz także:

Twoje Imperium
Dowiedz się więcej na temat: kuchnia | muffiny

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy