Reklama

Naleśniki z mięsem

Naleśniki w farszem dla osób, które nie przepadają za słodkimi obiadami. Po przygotowaniu opanieruj je usmaż.

Składniki na naleśniki

  • 2 jajka
  • pół szklanki mleka
  • sól
  • 20 dag mąki
  • olej

Składniki na farsz

  • 40 dag mielonego mięsa drobiowego
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1/3 szklanki kwaśnej śmietany
  • bułka tarta
  • 2 jajka
  • olej
  • ostra papryka w proszku
  • pieprz

Przygotowanie:

Jajka dokładnie wymieszaj z mlekiem i mąką. Wsyp trochę soli i odstaw na 30 minut. Usmaż naleśniki.

W rondelku rozgrzej olej. Wrzuć mielone mięso i podsmaż. Kiedy mięso się zarumieni, dopraw je solą, pieprzem i oprósz papryką. Wlej przecier pomidorowy, odrobinę wody i duś pod przykryciem przez 15 minut. Pod koniec dodaj śmietanę.

Naleśniki posmaruj farszem mięsnym. Złóż do środka jak krokiety i zepnij wykałaczkami. Naleśniki panieruj w rozmieszanych jajkach i bułce tartej. Smaż na patelni ze wszystkich stron na złoty kolor.

Reklama

Zobacz także:


Na Żywo
Dowiedz się więcej na temat: naleśniki | Naleśniki z mięsem
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy