Opanuj sztukę gotowania: Majonez i masło

Sos do sałatki potrafi zdziałać cuda i nawet z nudnej sałatki uczynić niezwykle smaczny posiłek
Sos do sałatki potrafi zdziałać cuda i nawet z nudnej sałatki uczynić niezwykle smaczny posiłek123RF/PICSEL
Smaczna sałatka jarzynowa potrzebuje dobrego majonezu, najlepiej przygotowanego samodzielnie
Smaczna sałatka jarzynowa potrzebuje dobrego majonezu, najlepiej przygotowanego samodzielnie123RF/PICSEL

Zastosowanie emulsji

Jak uzyskać kremową konsystencję: majonez

Majonez domowej roboty powinien być kremowy i lekko słony
Majonez domowej roboty powinien być kremowy i lekko słony123RF/PICSEL
Wiesz, jak zrobić i jak uratować zwarzony majonez?
Wiesz, jak zrobić i jak uratować zwarzony majonez?materiały prasowe

Jak zachować kremową konsystencję: masło

Wiesz, jak uratować zwarzony sos?
Wiesz, jak uratować zwarzony sos?123RF/PICSEL

Jak uratować zwarzone emulsje

Okładka książki "Salt Fat Acid Heat. Cztery składniki"
Okładka książki "Salt Fat Acid Heat. Cztery składniki" materiały prasowe
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?