Ostry gulasz wołowy z soją
Prezentujemy przepis, który pozwoli uzyskać trochę klimatu orientalnego.
Składniki:
2 ząbki czosnku
Złamany na dwie części korzeń imbiru
Obrana i pokrojona 1 papryczka chilli
1 posiekana cebula
2 średnie pokrojone marchewki
Kilogram duszonej wołowiny pokrojonej w plastry o grubości 2 centymetrów
1 litr bulionu warzywnego
2 łyżki pasty chili
1 łyżka sosu z ziaren soi
1 łyżka ciemnego sos sojowy
2 łyżeczki brązowego cukru
1 pęczek szczypiorku
1 mała garść świeżej kolendry
Gotowane na parze bułeczki
Umieść wszystkie składniki, z wyjątkiem cebuli wiosennej i kolendry, w dużym rondlu i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz temperaturę do niskiej, przykryj rondel i gotuj przez 2 godziny. Udekoruj szczypiorkiem oraz kolendrą i podawaj z gotowanymi na parze bułeczkami.
Marzec na Polsat Food Network przyniósł powiew orientu. W trzeciej części ekskluzywnej serii ,,Wielkie żarcie" znany mistrz kucharski Ching-He Haung podejmuje się misji tworzenia kulinarnych fuzji i inspiracji przy pomocy składników tradycyjnej kuchni chińskiej. Premierowe odcinki będzie można oglądać w poniedziałki 23 marca i 30 marca o 18:30 na antenie Polsat Food Network.