Reklama

Placki z kaszy jaglanej

Wspaniały pomysł na zdrowy deser- z dodatkiem kaszy jaglanej.

Składniki

  • 200 g ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2 jabłka słodko-kwaśne
  • 2 jaja
  • 40 g budyniu śmietankowego
  • pół łyżeczki kurkumy
  • sok z połowy cytryny
  • olej kokosowy
  • szczypta soli

1. Ugotowaną kaszę jaglaną rozgnieść widelcem. Jabłka umyć, obrać ze skóry, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i skropić sokiem z połowy cytryny. 

2. Do rozgniecionej kaszy dodać jabłka, budyń, jaja, kurkumę, szczyptę soli i dokładnie wymieszać. Miskę przykryć ściereczką i odstawić na 10-15 minut. 

3. Na patelni rozgrzać olej kokosowy i smażyć na nim niewielkie placuszki na jasnozłoty kolor z obu stron. Przełożyć na papierowe ręczniki, aby osączyć z nadmiaru tłuszczu. 

4. Racuszki podać posypane cukrem pudrem z naturalnym jogurtem, śmietaną, domowymi konfiturami lub owocami.

Reklama

Zobacz także:


Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy