Pomidory z ziołami

Pomidory w ziołach
Pomidory w ziołach123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 kg twardych niedużych pomidorów (aby nie pękały, najlepiej o podłużnych owocach) na 2 l słoik
  • 4-5 liści chrzanu
  • 5-6 ząbków czosnku
  • kilka gałązek świeżego tymianku lub majeranku (co wolimy)
  • 1 baldach kopru
  • liście wiśni albo czarnej porzeczki lub winorośli
  • 1 łyżeczka czarnej gorczycy
  • jeśli lubisz, dodaj też ziele angielskie, liście laurowe i pieprz cytrynowy

na zalewę solankową

  • 1 litr wody przegotowanej
  • 1 łyżka soli kamiennej do przetworów
  • 1 łyżeczka cukru
Jak szybko pokroić pomidory - instrukcja wideoStyl.pl
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?