Pożywna zupa z dorszem
Kto po powrocie do domu, nie marzy o gorącym posiłku? Zupa, rozgrzeje i pobudzi układ trawienny, a dzięki błonnikowi zawartemu w warzywach da poczucie sytości na dłużej.
Składniki
- 20 dag podsmażonego z obydwu stron filetu z dorsza
- papryka czerwona i chili
- włoszczyzna
- 2 ziemniaki
- łyżka papryki wędzonej i pół łyżeczki chili
- łyżka tymianku
- smalec
- natka pietruszki
- cebula
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. W garnku rozpuść smalec i zeszklij na nim cebulę. Dodaj pokrojoną włoszczyznę, papryki i ziemniaki.
2. Wsyp przyprawy i wymieszaj. Smaż przez 5 minut. Następnie zalej wrzątkiem i gotuj do miękkości.
3. Do zupy wrzuć pokrojoną na kawałki rybę i natkę.
Zobacz także: