Reklama

Pożywna zupa z dorszem

Kto po powrocie do domu, nie marzy o gorącym posiłku? Zupa, rozgrzeje i pobudzi układ trawienny, a dzięki błonnikowi zawartemu w warzywach da poczucie sytości na dłużej.

Składniki

  • 20 dag podsmażonego z obydwu stron filetu z dorsza
  • papryka czerwona i chili
  • włoszczyzna
  • 2 ziemniaki
  • łyżka papryki wędzonej i pół łyżeczki chili
  • łyżka tymianku
  • smalec
  • natka pietruszki
  • cebula
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

1. W garnku rozpuść smalec i zeszklij na nim cebulę. Dodaj pokrojoną włoszczyznę, papryki i ziemniaki. 

2. Wsyp przyprawy i wymieszaj. Smaż przez 5 minut. Następnie zalej wrzątkiem i gotuj do miękkości. 

3. Do zupy wrzuć pokrojoną na kawałki rybę i natkę.

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy