Co podać na wielkanocny stół?

Wielkanocny stół to tradycyjnie mnogość smaków
Wielkanocny stół to tradycyjnie mnogość smaków 123RF/PICSEL

Dania na Wielkanoc. Jak łączyć smaki mięsa i wina

Do mięs czerwonych świetnie sprawdza się półwytrawne wino z czarnych porzeczek
Do mięs czerwonych świetnie sprawdza się półwytrawne wino z czarnych porzeczek123RF/PICSEL
Smak baby drożdżowej i babki czekoladowej polecam w towarzystwie słodkiego wina z wiśni. Z mazurkiem i sernikiem zaś dobrze komponuje się lodowe wino z jabłek
wyjaśnia sommelier

Dania na Wielkanoc. Co poleca kucharz?

Twaróg do wielkanocnego barszczu warto przygotować własnoręcznie
Twaróg do wielkanocnego barszczu warto przygotować własnoręcznie123RF/PICSEL
Bez trdycyjnych mazurków trudno wyobrazić sobie Wielkanoc
Bez trdycyjnych mazurków trudno wyobrazić sobie Wielkanoc123RF/PICSEL
„Ewa gotuje”: Indyk w sosie molePolsatPolsat