por
(Kuchnia ,warzywa)Artykuły (4)
-
Kuracja z pora na przeziębnie
- Czwartek, 29 listopada 2018 (16:22)
Jego główne zalety? Odtruwa i odkwasza organizm. Ma też właściwości lecznicze. Potrafi łagodzić przeziębienia. Jak go wykorzystać?por, czarnuszka -
Pora na pora
- Piątek, 31 stycznia 2014 (15:09)
Ten krewniak cebuli pasuje do sałatek, zapiekanek i zup. Dobrze komponuje się z daniami mięsnymi i rybami.por -
Pora na dania z pora
- Wtorek, 7 grudnia 2010 (15:21)
Łagodniejsze niż cebula są pory najczęściej duszone. Bywają też składnikiem zapiekanek mięsnych (z mięsa mielonego lub siekanego). Surowe, młode pory ożywią smak surówek.por
Wideo (2)
-
- Wtorek, 31 maja 2022 (15:24)
O ile pora na pora przychodzi częściej, gdy gotujemy bulion, o tyle w postaci surowej sięgamy po niego rzadziej. Jego wyraźny, ostry, a dla niektórych zdecydowanie zbyt mocny smak potrafi...por, zdrowe odżywianie