por

(Kuchnia ,warzywa)

Artykuły (4)

  • Kuchnia ,warzywa

    Kuracja z pora na przeziębnie

    • Czwartek, 29 listopada 2018 (16:22)
    Jego główne zalety? Odtruwa i odkwasza organizm. Ma też właściwości lecznicze. Potrafi łagodzić przeziębienia. Jak go wykorzystać?
  • Krem z pora: Idealny na odkwaszenie organizmu

    Krem z pora: Idealny na odkwaszenie organizmu

    • Czwartek, 21 grudnia 2017 (12:01)
    Ta zupa jest dietetyczna, lekkostrawna i zasadotwórcza. Dlatego warto ją jeść raz w tygodniu.
    por, zupa
  • Pora na pora

    Pora na pora

    • Piątek, 31 stycznia 2014 (15:09)
    Ten krewniak cebuli pasuje do sałatek, zapiekanek i zup. Dobrze komponuje się z daniami mięsnymi i rybami.
    por
  • Pora na dania z pora

    Pora na dania z pora

    • Wtorek, 7 grudnia 2010 (15:21)
    Łagodniejsze niż cebula są pory najczęściej duszone. Bywają też składnikiem zapiekanek mięsnych (z mięsa mielonego lub siekanego). Surowe, młode pory ożywią smak surówek.
    por

Wideo (2)

    • Środa, 10 kwietnia 2024 (12:22)
    Z porów odciąć końcówki, przekroić wzdłuż na pół, przepłukać ciepłą wodą i pokroić w półplastry. W garnku rozgrzać ½ kostki masła, wrzucić pokrojone pory, posolić i zblanszować na małym...  
    • Wtorek, 31 maja 2022 (15:24)
    O ile pora na pora przychodzi częściej, gdy gotujemy bulion, o tyle w postaci surowej sięgamy po niego rzadziej. Jego wyraźny, ostry, a dla niektórych zdecydowanie zbyt mocny smak potrafi...