Jajka i pisanki na świątecznym stole. Co warto wiedzieć przed ich przygotowaniem?

Wielkanoc to czas, gdy jajka smakują wyjątkowo
Wielkanoc to czas, gdy jajka smakują wyjątkowoarchiwum prywatne

Pisanki - jak najbardziej na tak, ale warto, by farba była naturalna

Jajka warto barwić w naturalny sposób
Jajka warto barwić w naturalny sposóbarchiwum prywatne
„Ewa gotuje”: Sernik z białą czekoladą i kajmakiemPolsatPolsat

Pomysły na wielkanocne jajka

Jajka warto jeść nie tylko od święta
Jajka warto jeść nie tylko od świętaarchiwum prywatne

Składniki

  • 6 jajek
  • 200 g twarogu lub serka śmietankowego
  • 2 łyżki musztardy
  • tabasco
  • sos worcester
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • marynowane ogórki
  • marynowana papryka

Składniki

  • 6 jajek
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżeczki drobno posiekanego szczypiorku
  • 4 łyżki bułki tartej
  • sól
  • pieprz
Rzeżucha to piękna dekoracja wielkanocnych przysmaków
Rzeżucha to piękna dekoracja wielkanocnych przysmakówarchiwum prywatne

Składniki

  • 3 jajka
  • 2 łyżki majonezu lub śmietany
  • 1 łyżeczka musztardy
  • rzeżucha
  • sól
  • pieprz