Karpatka Ewy Wachowicz

Przepis na klasyczną karpatkę z kremem Ewy Wachowicz
Przepis na klasyczną karpatkę z kremem Ewy Wachowicz 123RF/PICSEL

Karpatka Ewy Wachowicz - składniki:

Składniki

  • NA CIASTO
  • 1 szklanka - wody
  • 125 g - masła
  • 1 szczypta - cukru
  • 1 szczypta - soli
  • 1 szklanka - mąki tortowej
  • 5 - jajek
  • NA MASĘ BUDYNIOWĄ
  • 1 - budyń waniliowy
  • ½ l - mleka
  • 2 jajka
  • 1 żółtko
  • 1 cukier waniliowy
  • 300 g miękkiego masła
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 kieliszek spirytusu
  • cukier puder do dekoracji
Wypieki to ogromna pasja Ewy Wachowicz
Wypieki to ogromna pasja Ewy WachowiczMichał ŁepeckiAKPA

Karpatka Ewy Wachowicz sposób wykonania:

Karpatka to znany i lubiany deser
Karpatka to znany i lubiany deser Dar1930123RF/PICSEL
„Ewa gotuje”: Sernik baskijskiPolsatPolsat