Czerwona nie tylko na odchudzanie

Słynie ze swoich prozdrowotnych właściwości i ziemistego smaku. Najczęściej spotykany rodzaj czerwonego naparu to pu-erth, ale są też oolong i puszong. Wszystkie są herbatami fermentowanymi. Jednak w smaku najlepsza jest pu-erth. Warto się do niej przekonać, bo w tym napoju jest moc!

Czerwona nie tylko na odchudzanie

 To ważne: Herbata rooibos (tak naprawdę nie jest herbatą, często mylimy ją z czerwonym naparem) nie zawiera kofeiny, dlatego można pić ją przed snem. Cechuje ją również duża zawartość żelaza. Ma lekko słodkawy smak.
 Poprawia pamięć i sprawność  intelektualną.
Działa moczopędnie, oczyszczając w ten sposób organizm z toksyn.
 Normalizuje ciśnienie krwi i zapobiega miażdżycy. To zasługa obecnych w niej polifenoli roślinnych.
+2
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas