Łagodzimy skutki przejedzenia

Kiedy nie możesz poradzić sobie z nadmiarem zjedzonego pożywienia, ulgę przyniosą ziołowe napary z popularnych ziół.

123RF/PICSEL

Łagodzimy skutki przejedzenia

Różne rodzaje herbat

Czarna, bez cukru –pobudzi produkcję soków trawiennych, zielona – pomoże zmniejszyć uczucie sytości, a czerwona – przyspieszy przemianę materii.

Źródło: Rewia
Z rumianku lub mięty

Łyżkę ziół parz pod przykryciem 10 minut. Pij po jedzeniu, po szklance. Ważne! Mięta złagodzi uczucie mdłości, gdy przesadzisz ze słodkościami.
Woda z imbirem

Kilka plasterków świeżego imbiru zalej szklanką wrzątku. Zaparzaj pod przykryciem 10 minut. Ciepły napar pij 2 razy dziennie – rano i wieczorem.
Z majeranku

Łyżeczkę suszonego majeranku zalej szklanką wrzącej wody i parz pod przykryciem 15 minut. Pij po szklance naparu 3 razy dziennie, aż dolegliwości ustąpią.
+1
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas