Nie tylko wędlina i ser. Co jeszcze położyć na kanapkę?

Kanapki z wędliną i serem to klasyka. Są tacy, którzy mogliby jeść je na okrągło. Nie ma w tym nic złego, jednak od czasu do czasu warto jednak spróbować przełamać rutynę w śniadaniowym jadłospisie i spróbować innych dodatków.

123RF/PICSEL

Nie tylko wędlina i ser. Co jeszcze położyć na kanapkę?

Kto powiedział, że śniadanie musi być wytrawne? Niektórzy wprost przepadają za zaczynaniem dnia od słodkiego. 

Warto postawić na domowe konfitury i dżemy, bo są one dużo zdrowsze niż te ze sklepu.
Awokado to skarbnica witamin. Specjaliści uważają je za jeden z najzdrowszych owoców świata, a poza tym świetnie smakuje i jest alternatywą dla tradycyjnych dodatków do kanapek. 

Osoby, które mają podwyższony cholesterol, powinny wprowadzić je do swojego jadłospisu. 

Zawiera błonnik, dzięki któremu ma się uczucie sytości po posiłku, więc po jego spożyciu nie jest się głodnym. Może więc okazać się niezwykle pomocny w odchudzaniu.
Jeżeli lubisz ryby, postaw na kanapkę z łososiem. To jedna z ulubionych ryb Polaków. Znajdziesz ją w każdym sklepie spożywczym. 

Nic dziwnego, w końcu ma wiele zalet. Zawiera cenne kwasy omega-3, które mi.in. pomagają zmniejszyć poziom cholesterolu we krwi, a także działają przeciwzapalnie.
Jeżeli lubisz jajka, zrób sobie pastę jajeczną. Gdy raz jej spróbujesz, będziesz jeść ją już regularnie. Dołóż do środka inny dodatek, np. sałatę, a smak kanapki będzie jeszcze lepszy!
+1
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas