Reklama

Dieta skuteczna, ale... trzeba mieć silną wolę

Utrata nadwagi gwarantowana, ale musisz nastawić się na wiele dni odmawiania sobie wszystkiego poza wywarem w kilku warzyw...

Restrykcyjne menu określane mianem diety tybetańskiej to skuteczny sposób na szybkie gubienie nadwagi. W dwa tygodnie ubytek masy u odchudzających się wynosi średnio aż pięć kilogramów! Zastosowanie się do zasad tej diety sprawia również, że przewód pokarmowy i jelita w naturalny sposób oczyszczają się z zalegających w nich resztek pokarmu, a cały organizm - z zatruwających go toksyn.

Moc wywaru warzywnego

Zanim przystąpisz do właściwej diety, niezbędne będzie przygotowanie organizmu do samooczyszczenia się. Oznacza to, że przez kilka dni nie wolno jeść potraw mięsnych i ciężkostrawnych. W tym czasie ważne jest także oczyszczanie jelit lewatywą lub zażywanie środków na przeczyszczenie.

Reklama

Gdy ciało już przygotuje się na zmianę sposobu odżywiania, należy ugotować warzywną zupę tybetańską. Jest to jedyna potrawa dozwolona w czasie tej diety. Żeby przygotować dzienną porcję zupy, należy zagotować w litrze wody kilogram ziemniaków. Powinny być one starannie umyte, ale pozostawione w łupinkach! Następnie, w osobnym garnku, w trzech litrach wody gotujemy trzy cebule, trzy pietruszki, dwa pory oraz jedną czarną rzepę.

Warzywa, podobnie jak ziemniaki, pozostawiamy nie obrane, jedynie z cebuli usuwamy łupiny. Po godzinie gotowania obydwa wywary zlewamy do jednego garnka, mieszamy i odchudzająca zupa tybetańska jest gotowa.

>>>Na kolejnej stronie dowiesz się, jak szybko można stracić kilogramy<<<

Im dłuższa dieta, tym lepszy efekt!

Wystarczą trzy dni spożywania takiej ciepłej zupy, by stracić dwa kilogramy. Przedłużenie diety do dwóch tygodni to utrata kolejnych kilogramów, ale także pełne oczyszczenie organizmu. Podczas terapii należy pamiętać o tym, żeby codziennie wypić minimum dwa litry wody niegazowanej. Dieta tybetańska nie powinna być stosowana przez chorych na cukrzycę i nowotwory oraz tych, którzy mają naturalnie niskie ciśnienie. 

Twoja zupa odchudzająca nie może zawierać poniższych dodatków!

Makaron jest bardzo kaloryczny. Pamiętaj, że w czasie diety tybetańskiej należy spożywać jedynie czysty bulion!

Jedzenie mięsa jest wykluczone kilka dni przed dietą, w czasie jej stosowania i kilka dni po niej.

Zupa jest mdła, ale nie wolno dodawać do niej kostek rosołowych i innych gotowych przypraw!

W czasie diety nie jemy soli, która zatrzymuje wodę w organizmie i utrudnia usuwanie toksyn.

Agnieszka Pacuła

Twoje Imperium
Dowiedz się więcej na temat: diety | odchudzanie | dieta
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy