Fiolet na talerzu
Ten nasycony kolor nakarmi twoje oczy i zmniejszy pragnienie łaknienia. Warto przetestować fiolet w kuchni zaczynając od zakupów odpowiednich składników.
Wystarczy do dania głównego dodać kilka fioletowych elementów. W ten sposób oszukujemy nasz mózg, bowiem już niewielka kompozycja na talerzu sprawi, że danie będzie wyglądać obficie.
Fiolet w kuchni
Oto lista produktów, która idealnie będzie komponowała się z fioletowym jadłospisem.
Otwierają ją owoce i warzywa: śliwki, jagody, winogrona, buraki, czerwona kapusta.
Naszym oczom wystarczy prosty sygnał: kilka śliwek, garść owoców w tym kolorze lub surówka z kapusty podana do obiadu.
Poza tym ta dieta ma jeszcze inne walory. Przede wszystkim zmniejsza stany zapalne w organizmie.To efekt działania ciemnofioletowych i ciemnoczerwonych warzyw i owoców, np. jagód, jeżyn, borówek, bakłażanów.Wystarczy codziennie zjeść garść wybranych owoców (mogą być mrożone) lub cztery-pięć plasterków bakłażana.
Zobacz także: