Jak przygotować menu w postaci półpłynnej

Jedzenie tak przygotowanych posiłków odciąża układ pokarmowy, pomaga oczyścić organizm, a także zrzucić kilka kilogramów.

Dania należy komponować z warzyw i owoców
Dania należy komponować z warzyw i owoców123RF/PICSEL

Kuracja nie powinna trwać dłużej niż dziesięć dni. Dania należy komponować z warzyw i owoców: banany i ziemniaki dostarczą złożonych węglowodanów; buraki, morele, jabłka, truskawki, pomarańcze - antyoksydantów, witamin i mikroelementów. Dodawaj do potraw zmielone płatki owsiane, siemię lniane i orzechy. Pij 2,5 litra płynów.

Śniadanie

Awokado, banan i zmielone płatki owsiane na mleku, rumianek albo koktajl z jabłka, buraka z mlekiem kokosowym, mięta.

Drugie śniadanie

Koktajl truskawkowy na kefirze, herbata lub mleko migdałowe z bananem, kakao na wodzie.

Obiad

Zmiksowany krem z dyni ze słonecznikiem, ciepła woda albo zabielany krem z buraków, mus ziemniaczano-pietruszkowy z siemieniem lnianym, kompot.

Podwieczorek

Koktajl truskawkowo-bananowy z jogurtem, kawa lub kasza manna z malinami, woda.

Kolacja

Gazpacho ze zmiksowanej papryki, ogórków, cebuli, ziemniaka, pomidorów, chili, woda albo koktajl z buraków,  pora, gotowanych ziemniaków i ciecierzycy, herbata.

Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas