Reklama

Reklama

Kiwi ze skórką wzmacnia odporność

Obierasz kiwi ze skórki? Popełniasz błąd!

Wprawdzie włochata i dość twarda skórka kiwi nie wygląda zachęcająco, jednak pod nią znajduje się najwięcej witaminy C i antyoksydantów. 

Wzmacniają one odporność i opóźniają starzenie. Skórka dostarcza również dużej ilości błonnika, który ma pozytywny wpływ na pracę jelit. 

Oczywiście przed spożyciem dokładnie umyj owoc pod bieżącą wodą (możesz nawet wyszorować miękką szczoteczką). Kupując te owoce zwracaj też uwagę, aby miały ją jak najcieńszą i gładką skórę.

Jeżeli jednak nie jesteś w stanie przekonać się do jedzenia kiwi ze skórką, użyj go w całości do przygotowania warzywno-owocowego koktajlu.

Reklama

Zobacz także:


Rewia

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje