Mięso w tym opakowaniu może zaszkodzić

article cover
123RF/PICSEL

Mięso w tym opakowaniu może zaszkodzić

Dodatkowo wkładka pochłania wszystkie mięsne wydzieliny, dbając o to, aby produkt idealnie prezentował się w sklepowym świetle.
Dodatkowo wkładka pochłania wszystkie mięsne wydzieliny, dbając o to, aby produkt idealnie prezentował się w sklepowym świetle. Styl.pl
Powody do zmartwień byłyby mniejsze, gdyby chemiczny podkład miał zabezpieczone krawędzie.
Powody do zmartwień byłyby mniejsze, gdyby chemiczny podkład miał zabezpieczone krawędzie. Styl.pl
Niestety często dzieje się tak, że biały wkład nie ma zgrzanych boków i chemiczna wydzielina sączy się i miesza z tą mięsną. Taki duet to tykająca bomba, którą fundujemy sobie w porze obiadowej.
Niestety często dzieje się tak, że biały wkład nie ma zgrzanych boków i chemiczna wydzielina sączy się i miesza z tą mięsną. Taki duet to tykająca bomba, którą fundujemy sobie w porze obiadowej. Styl.pl
Żelowa maź to m.in. poliakrylan sodu. Z tą substancją nie ma żartów, kiedy wchodzi w reakcję z innymi związkami chemicznymi (jest wykorzystywana m.in. przy produkcji pieluch dla dzieci). Rozregulowanie pracy układu trawiennego to początek dolegliwości, które mogą mieć różny przebieg.
Żelowa maź to m.in. poliakrylan sodu. Z tą substancją nie ma żartów, kiedy wchodzi w reakcję z innymi związkami chemicznymi (jest wykorzystywana m.in. przy produkcji pieluch dla dzieci). Rozregulowanie pracy układu trawiennego to początek dolegliwości, które mogą mieć różny przebieg. Styl.pl
Okazuje się, że ten pochłaniacz ma jeszcze wiele innych zalet. Po pierwsze już w sklepie wpływa na nasze decyzje zakupowe. Sprawia, że mięso wygląda świeżo i soczyście. To dzięki substancjom chemicznym, którymi biały podkład jest nasączony przed ułożeniem na nim mięsa.
Okazuje się, że ten pochłaniacz ma jeszcze wiele innych zalet. Po pierwsze już w sklepie wpływa na nasze decyzje zakupowe. Sprawia, że mięso wygląda świeżo i soczyście. To dzięki substancjom chemicznym, którymi biały podkład jest nasączony przed ułożeniem na nim mięsa. Styl.pl
Naukowcy wzięli pod lupę niechlubne tacki z mięsem. Substancje chemiczne mogą źle wpływać na nasze zdrowie. Dlatego mięso przed podaniem należy dobrze wypłukać i wygotować. Na rynku dostępne są różne podkłady. Wśród nich są te zdrowsze np.: absorbery z celulozy lub podkłady żelowe z zamkniętymi krawędziami. To one coraz częściej zastępują te szkodliwe wkładki. Warto na nie zwrócić uwagę podczas kolejnych zakupów.
Naukowcy wzięli pod lupę niechlubne tacki z mięsem. Substancje chemiczne mogą źle wpływać na nasze zdrowie. Dlatego mięso przed podaniem należy dobrze wypłukać i wygotować. Na rynku dostępne są różne podkłady. Wśród nich są te zdrowsze np.: absorbery z celulozy lub podkłady żelowe z zamkniętymi krawędziami. To one coraz częściej zastępują te szkodliwe wkładki. Warto na nie zwrócić uwagę podczas kolejnych zakupów. Styl.pl
Mięso. Kto z nas go nie kupuje? Pytanie tylko, jaką wersję wybieramy. To na wagę czy to zapakowane w folię, ułożone na poręcznej tacce? Okazuje się, że decyzja ma wpływ na nasze zdrowie.
Mięso. Kto z nas go nie kupuje? Pytanie tylko, jaką wersję wybieramy. To na wagę czy to zapakowane w folię, ułożone na poręcznej tacce? Okazuje się, że decyzja ma wpływ na nasze zdrowie. 123RF/PICSEL
Rozrywana folia, tu wyciek, tam osadziła się para, czasem pojawia się maź. Całe szczęście, że na dnie tacki leży ta biała tektura, pochłaniacz tego, co nieprzyjemne tzw. absorber.
Rozrywana folia, tu wyciek, tam osadziła się para, czasem pojawia się maź. Całe szczęście, że na dnie tacki leży ta biała tektura, pochłaniacz tego, co nieprzyjemne tzw. absorber.123RF/PICSEL
W domu zabieramy się za rozpakowanie "upolowanego" w sklepie mięsa. Umówmy się: ta czynność nie należy do najprzyjemniejszych.
W domu zabieramy się za rozpakowanie "upolowanego" w sklepie mięsa. Umówmy się: ta czynność nie należy do najprzyjemniejszych. 123RF/PICSEL
Kolejka jest długa, a może to kwestia wygody? Podchodzimy do chłodni i wybieramy mięso na tacce. Kurczak, mielone, piersi z indyka, wołowina… a czasem nawet pod rękę nawinie się ryba.
Kolejka jest długa, a może to kwestia wygody? Podchodzimy do chłodni i wybieramy mięso na tacce. Kurczak, mielone, piersi z indyka, wołowina… a czasem nawet pod rękę nawinie się ryba.123RF/PICSEL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?