Reklama

Sposoby na uporczywy zapach

Wiele osób wystrzega się jedzenia czosnku rano na śniadanie i do obiadu, ponieważ obawia się nieprzyjemnego zapachu z ust, rąk, skóry. Niepotrzebnie, bo aromat czosnku łatwo można zneutralizować w prosty sposób. Pomocna jest pietruszka, mód lub goździki. Co jeszcze?

Nieprzyjemnego zapachu czosnku pozbędziemy się, żując zieloną natkę pietruszki, ziarna palonej kawy lub goździki - ale jeden goździk nie wystarczy, trzeba żuć ich co najmniej dziesięć sztuk. 

Pomoże też zjedzenie łyżeczki miodu lub jabłka. Danie z czosnkiem warto także popić jogurtem lub mlekiem. Wieczorem zaleca się wypicie kieliszka czerwonego wina, który niweluje aromat czosnku.

Zobacz także: 

Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy