Syrop czosnkowy

Czosnkowy syrop to prawdziwa tarcza obronna organizmu. Jest prosty w przygotowaniu. Jak go stosować?

Czosnkowy syrop traktuj jak naturalny antybiotyk
Czosnkowy syrop traktuj jak naturalny antybiotyk 123RF/PICSEL

Potrzebne będą: dwa ząbki czosnku,  sok z cytryny, dwie łyżeczki miodu surowego, 1/2 szklanki przegotowanej, ciepłej (ale nie gorącej!) wody

Czosnek należy zmiażdżyć i wymieszać w słoiku z pozostałymi składnikami. Miksturę przykryć spodkiem lub płócienną czystą szmatką. Odstawić na min. dobę (temperatura pokojowa). Gotowe!

Zażywaj 2-3 łyżki dziennie, a zapomnisz, co to przeziębienie. Jeśli chcesz zneutralizować nieprzyjemny zapach z ust po spożyciu czosnku, zjedz surowe jabłko. Przy okazji dostarczysz swojemu organizmowi dawkę bioflawonidów, poprawiających wchłanianie witaminy.

Zobacz także:

Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas