Bezmięsny żurek z wasabi i ziemniaczanym purée

Tradycyjny smak w nowej odslonie
Tradycyjny smak w nowej odslonieStyl.pl/materiały prasowe

Składniki

  • 1 l wywaru z jarzyn
  • 300 ml zakwasu żytniego na żurek
  • 1 duży ogórek kiszony lub małosolny starty na tarce o dużych oczkach
  • 1/2 łyżeczki suszonego majeranku
  • 2 łyżki tartego chrzanu
  • 4 ząbki czosnku drobno posiekane
  • 1 duża cebula drobno posiekana
  • 1/2 łyżeczki soli
  • pieprz
  • 1 łyżeczka pasty wasabi
  • 1 łyżka oleju rzepakowego

na purée

  • 500 g ziemniaków
  • 1 łyżka koperku posiekanego
  • 1 łyżka szczypiorku drobno posiekanego
  • 1 łyżka natki pietruszki posiekanej
  • 1 łyżka masła
  • 1 cebula
"Nowoczesna kuchnia polska"
"Nowoczesna kuchnia polska"materiały prasowe
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?