Domowe sajgonki. Jak je zrobić?

Sajgonki możesz podać jako przekąskę
Sajgonki możesz podać jako przekąskę© Panthermedia

Przepis na domowe sajgonki

Składniki

  • 16 okrągłych arkuszy papieru ryżowego - do 140 g;
  • 350 g mięsa mielonego;
  • 60 g cienkiego makaronu ryżowego;
  • 2 łyżki oleju do smażenia;
  • 1 mała cebula;
  • 1 nieduża marchew;
  • 10 g suszonych grzybów mun;
  • 20 g świeżego imbiru;
  • 2 ząbki czosnku;
  • 2 łyżki sosu sojowego;
  • 2 łyżki sosu rybnego;
  • Natka pietruszki lub kolendry;
  • 250 ml oleju do usmażenia sajgonek;

Domowe sajgonki: Przygotowanie

Wonton chińskie pierożki z pieczarkami i imbiremStyl.pl
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?