Reklama

Dyniowe gnocchi

Przepisy na dania z dynią to nie tylko pomysły na rozgrzewające zupy. Mamy dla Was pyszną, sycącą inspirację!

Składniki

  • 50 dag oczyszczonej dyni
  • 50 dag obranych ziemniaków
  • 20 dag mąki
  • jajko
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

1. Dynię i ziemniaki ułóż w brytfannie i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temp. 180°C przez 40 minut, aż warzywa będą miękkie.

2. Gdy wystygną, przełóż je do misy, dodaj jajko, mąkę i zagnieć gładkie ciasto. Następnie dopraw solą, pieprzem i uformuj z ciasta wałki. 

3. Pokrój je w kawałki, a w każdym z nich wyciśnij widelcem wzorek. Gotuj w osolonym wrzątku kilka minut do czasu, aż wypłyną na powierzchnię.

Zobacz także:

Na Żywo
Dowiedz się więcej na temat: gnocchi
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy