Ewa Wachowicz: Szaszłyki z warzyw i oscypka

Do grillowania trzeba wybrać ser, który nie rozpłynie się podczas pieczenia. Taki właśnie jest oscypek.

Szaszłyki z warzyw i oscypka - przepis Ewy Wachowicz
Szaszłyki z warzyw i oscypka - przepis Ewy WachowiczPolsat

Składniki

  • 1 duży oscypek
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 cukinia
  • 1 cebula czerwona
  • pomidorki koktajlowe i tygrysie
  • oliwa do skropienia
  • sól

Oscypek pokroić w grube półplastry, cukinię w grube plastry. Paprykę wyczyścić i pokroić na kawałki. Cebule obrać, pokroić w piórka. Ser i warzywa nadziać na namoczone patyczki do szaszłyków. Posolić, skropić oliwą i upiec na ruszcie.

Oglądaj program "Ewa gotuje" w soboty o godz. 10:10 w Polsacie.

"Ewa gotuje" - w sobotnie poranki w Polsacie
"Ewa gotuje" - w sobotnie poranki w Polsaciemateriały prasowe
Polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas