Reklama

Ewa Wachowicz: Szaszłyki z warzyw i oscypka

Do grillowania trzeba wybrać ser, który nie rozpłynie się podczas pieczenia. Taki właśnie jest oscypek.

Składniki

  • 1 duży oscypek
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 cukinia
  • 1 cebula czerwona
  • pomidorki koktajlowe i tygrysie
  • oliwa do skropienia
  • sól

Oscypek pokroić w grube półplastry, cukinię w grube plastry. Paprykę wyczyścić i pokroić na kawałki. Cebule obrać, pokroić w piórka. Ser i warzywa nadziać na namoczone patyczki do szaszłyków. Posolić, skropić oliwą i upiec na ruszcie.

Oglądaj program "Ewa gotuje" w soboty o godz. 10:10 w Polsacie.

A co było w poprzednim odcinku programu "Ewa gotuje"? Obejrzyj!

Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy